Kultura drugačija

Turistička organizacija Opštine Bački Petrovac uspešno realizovala projekat „SPOMEN BISTA ZUSKE MEDVEĐOVE“

bista

Turistička organizacija Opštine Bački Petrovac uspešno je realizovala projekat „SPOMEN BISTA ZUSKE MEDVEĐOVE“ koji je podržan od strane Ministarstva turizma i omladine u 2022. godini.

Visina dobijenih sredstava po Konkursu Ministarstva turizma i omladine je 1.980.000,00 dinara, dok je projekat podržala i Opština Bački Petrovac u visini od 358.432,00 dinara, navodi u svom saopštenju Turistička organizacija Opštine Bački Petrovac.

Projekat je realizovan povodom 125 godina od rođenja prve slovačke akademske slikarke Zuske Medveđove rođene u Bačkom Petrovcu.

Deo umetničke zaostavštine Zuske Medveđove nalazi se u Galeriji Zuske Medveđove koja je pod upravom Muzeja vojvođanskih Slovaka. Zuska Medveđova je veliki deo svog rada ostavila sugrađanima i iz tog fonda je nastala Galerija Zuske Medveđove. Značajni deo njenih radova nalazi se u muzejima i galerijama u Republici Slovačkoj i u raznim privatnim zbirkama. Njen rad je cenjen kod stručnjaka ali isto tako i kod njenih prijatelja, poznanika. Slovačka nacionalna zajednica u Srbiji je izuzetno ponosna na rad Zuske Medveđove i na činjenicu da je upravo ona prva žena Slovakinja akademska slikarka, navodi se u saopštenju.

O autorovi/ke & O autoru/ki

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.