Autonomija! Društvo

Brankica Matić: Građani su uplašeni i često ne žele da govore za medije

Novinarka portala Storiteler (Storyteller) iz Bačkog Petrovca Brankica Matić izjavila je danas da su građani uplašeni i da često ne žele da govore za medije.

„Građani ne žele da govore ni o tako drastičnim problemima, kao što je činjenica da u selu Kulpin u toj opštini voda nije ispravna za piće već 20 godina“, kazala je Matić na panelu u okviru Medijske nedelje (Media Week), koju organizuje Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).

Urednica portala Glas Šumadije Jovanka Marović ocenila je da su građani veoma svesni značaja lokalnih medija.

Ona je navela da ih građani neprestano zovu da prijave različite vrste problema, sa molbom da Glas Šumadije objavi njihovu priču, ali i da im medij reši problem, što nije uloga medija.

Jovanka Marović je ocenila da građani nisu raspoloženi da finansiraju lokalne medije.

Novinarka portala Magločistač iz Subotice Maja Savić, koja je dopisnica tog medija iz Bačke Topole, izjavila je da je malo lokalnih medija koji izveštavaju u interesu javnosti, a mnogo je onih koji zapravo i nisu mediji nego “oglasne table vladajućih stranaka”.

“Postoje mediji koji zapravo nisu mediji već oglasne table vladajućih stranaka u Bačkoj Topoli, Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke”, kazala je Savić.

Dodala je da su sve teme kojima se ukazuje na neki problem, one teme o kojima se ne govori i “nemoguće je naći sagovornike koji bi to komentarisali”.

Nedelja medija održava se u okviru projekta „Otporni mediji civilnog društva za obnovu poverenja građana“ koju NDNV organizuje uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Izvor: Autonomija/NDNV

O autorovi/ke & O autoru/ki

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.