Search and Hit Enter

Vidovdanski fudbalski turnir u Magliću razvija sportski duh i gradi prijateljstva

Oko 600 učesnika plus nekoliko desetina ili stotina posetilaca fudbalskog stadiona u Magliću doprineće razvijanju sportskog duha i graditi prijateljstva. Naime, FK Maglić tokom narednog vikenda, u subotu 29. i nedelju 30. juna organizuje treći Vidovdanski fudbalski turnir, koji vrsni poznavaoci ove vrste takmičenja svrstavaju među tri najbolja u Srbiji.

Na Vidovdanskom fudbalskom turniru 2019 učestvovaće 40 ekipa i to iz Maglića, Bača, Odžaka, Pivnica, Novog Sada, Zrenjanina, Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Bačkog Dobrog Polja, Beograda, Gajdobre, Kisača, Šapca, Srbobrana, Ravnog Sela, Futoga, Zmajeva, Đurđeva, Karavukova i Kosovske Mitrovice.

„Ove godine prvog dana turnira, odnosno u subotu utakmice igraju dečaci koji su 2007. i 2008. godište a u drugom delu turnira, to jest u nedelju teren će pripadati fudbalerima koji su 2009. i 2010. godište“, kaže Marlena Đordan, PR Vidovdanskog fudbalskog turnira. Đordan, koja je sa jednim od trenera FK Maglić Bojanom Šljivićem koordinisala prijave ekipa za turnir, objašnjava da se utakmice igraju po sistemu, u kojem svaka ekipa ima 6+1 igrača a utakmica traje 20 minuta uz tajmaut u trajanju 1 minut za svaku ekipu.

Raspored utakmica i sve potrebne informacije možete pogledati OVDE.

Najboljem strelcu, igraču i golmanu će dodeliti pehare i medalje najboljim timovima, ali to nije sve od nagrada. Organizatori su za sve učesnike obezbedili ulaznice za sportsko-rekreativni centar „Bazeni u Magliću“, dok finalisti dobijaju ulaznice za akvapark „Petroland“.

Fudbalsko iznenađenje za dečake 

Organizatori turnira – FK Maglić, koji kontinuirano postoji od 1950., i Opština Bački Petrovac – su za sve učesnike i posetioce pripremili i nesvakidašnje iznenađenje. „Vidovdanski fudbalski turnir će svojim prisustvom podržati i Miloš Krasić, bivši reprezentativac Srbije, tako da ovogodišnji događaj dobija dodatnu vrednost“, otkriva za Storyteller Marlena Đordan.

Trening dečaka – fudbalera FK Maglić pred turnir / Foto: Storyteller

Velika podrška turniru

Fudbalski turnir u Magliću, koji svakako prerasta u kvalitetnu tradicionalnu sportsku manifestaciju, uživa veliku podršku kako samih meštana Maglića, ovdašnjeg Saveta Mesne zajednice, komunalnog preduzeća, lokalnih udruženja građana, tako i nekoliko kompanija i preduzeća. „I po ovakovoj vrsti podrške, odnosno po nesebičnoj podršci sponzora i donatora je naš turnir prepoznatljiv na mapi fudbalskih turnira“, kaže Đordan.

„Fudbalski turnir u Magliću postaje prepoznatljiv na mapi turnira kako u Pokrajini, tako i Republici Srbiji, i postaje značajan sastavni deo Vidovdanskih svečanosti u Magliću“, napominje Srđan Stojanović, predsednik Organizacionog odbora Vidovdanskog fudbalskog turnira i dodaje: „Osim KUD-a „Đura Jakšić“, Udruženja žena, Udruženja penzionera, odbojkaša, karatista, svih ostalih sportista, strašno značajnu ulogu u organizaciji ovih svečanosti ima i FK Maglić.“

Stojanović objašnjava da je Opština Bački Petrovac podržala ovaj turnir kroz finansiranje gostovanja ekipe iz Kosovske Mitrovice koju čini 30 dečaka. „Ovo je druga najveća sportska manifestacija nakon Petrovačkog maratona u našoj opštini, jer kroz dvodnevni turnir prođe oko 600 dečaka, zbog čega i Opština podržava održavanje ove manifestacije.

Tokom Vidovdanskih svečanosti u Magliću stadion FK Maglić ispuniće 40 ekipa na dečijem fudbalskom turniru / Foto: Storyteller

„Fudbalski turnir u Magliću se održava već sigurno 26 godina“, kaže Milan Radišić, koordinator grupa mlađih fudbalera u FK Maglić i dodaje: „Nikada nije imao pauze, ali je prošle godine podignuta organizacija na najviši mogući nivo, kada je turnir postao i međunarodni a po rečima trenera, skauta i gostiju i treći najkvalitetniji dečiji fudbalski turnir u Srbiji, i to posle turnira „Dragan Mance“ i „Trofej Ilija Pantelić“, dodaje Radišić.

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.