Društvo

Portal Magločistač je pokrenuo jednokratnu donatorsku kampanju za proširivanje redakcije

Portal Magločistač iz Subotice, partnerski medij redakcije Storyteller, danas je pokrenuo jednokratnu crowdfunding kampanju, koja će trajati narednih 15 dana.

Sredstva koja ovaj portal prikuplja opredeljena za pokrivanje troškova poreza i doprinosa na zarade, jer Magločistač planira da proširi tim i zaposli jednu mladu novinarku ili novinara.

Da bi ova redakcija, koja postoji šest godina, nastavila dalje da raste i da se razvija, neophodno je da širi tim a za to im je potrebna podrška zajednice. Uprkos mnogim poteškoćama u prvih pet godina postojanja, Magločistač je uspeo da se profiliše kao jedini nezavisni lokalni medij u Subotici i njenoj okolini, koji se bavi temama od javnog interesa na analitičko-istraživački način.

Cilj Magločistačeve kampanje je da prikupe minimum 100.000 dinara, a optimalno 200.000 dinara u naredne dve nedelje, što će biti dovoljno za pokriće poreza i doprinosa na zaradu za šest meseci do godinu dana angažovanja jedne mlade novinarke ili novinara.

Više informacija o načinu na koji možete donirati i podržati ovu redakciju pronađite na ovom linku.

About the author

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Add Comment

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

PODKAST

PREDLOŽI TEMU

PoTYkajme si! PODCAST

PoTYkajme si! PODCAST

PODKAST Storyteller

PODPORA V ROKOCH 2022-2025 – PODRŠKA U 2022-2025.

E-KNIHA ZADARMO!

PODKAST „Na ivici“

PARTNERI