Društvo

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Beogradu obeležen prvom ženskom trkom kao podrška ženama, koje trpe nasilje

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. novembra u 11h ispred Muzeja savremene umetnost u Beogradu, organizovana je prva ženska trka.

Autorka: Mariana Valtner 


Prva ženska trka u Beogradu / Foto: Facebook Irena Pavlović

Organizatorka Irena Pavlović je osmislila da se trče krugovi dužine 1800 m i da svaka žena istrči onoliko koliko joj prija, tempom koji joj prija. Na ovakav način su se učesnice stalno mimoilazile i bodrile jedna drugu. Ideja je bila da se prijave samo žene, jer će ovakvom simboličnom trkom pružiti podršku ženama, koje su pretrpele nasilje. Svaka žena, koja je istrčala trku mogla je da upiše poruku u knjigu podrške za žene u sigurnoj kući.

Osećaj istrčati ovakvu trku i biti učesnik u ovakvoj akcij je bio osnažujući i pored ovakve podrške sam lično savladala najveći broj pređenih kilometara konstantnim trčanjem. Upravo zato je jako bitno dati podršku, jer žene koje trpe nasilje ponekad moraju da daju nadljudski napor da bi učinile taj prvi korak i izašle iz kruga nasilja.

O autorovi/ke & O autoru/ki

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.