Kultura drugačija

NS Market i fantaziranje kreativnih proizvođača

Foto: Storyteller

Gotovo 50 različitih proizvođača, zanatlija, dizajnera, kreativnih ljudi predstavilo je svoje hand made i zanatske proizvode na šestom NS Marketu, održanom u subotu 8. juna u Novom Sadu.

U dvorištu Kulturne stanice „Eđšeg“, gde je po prvi put održan NS Market, vladala je komšijska atmosfera. Dobro raspoloženi izlagači su predstavili svoje organske i originalne sireve, vina i rakije, hladno ceđena ulja, čajeve, testenine, namaze, a u ponudi su bili i čvarci. Posetioci su mogli na licu mesta i da izaberu praktične, a unikatne, poslužavnike, kutije, podmetače, kuhinjske daske i druge sitnice napravljene od drveta.

Neki od izlagača su stvarali na licu mesta: ZMAUK / Foto: Storyteller

U Centralnoj sali izloženi su bili najrazličitiji ručno rađeni proizvodi – sapuni, kozmetika i kupke od prirodnih proizvoda i etarskih ulja, unikatan nakit, veseli taburei, modle za kolače. Veliku pažnju pobudili su i rezbarene ljuske jajeta, najrazličitije kreacije na tekstilu, keramici, drvetu, staklu i od papira. A za one sa istančanim muzičkim ukusom, tu je bio i graditelj gitara.

Po prvi put na NS Marketu je održana i radionica o etarskim uljima i prirodnoj kozmetici. Aroma-terapeutkinja Mirela Roguljić Kovačević, Tamara Fajs, predstavnica Sweet Harmony i Bane Radosavljević, osnivač i predstavnik Natura Oleum – essential oils preneli su posetiocima NS Marketa znanje i veštinu ručne izrade prirodne kozmetike i tajne aromaterapije.

Deo ambijenta na 6. NS Marketu / Foto: Storyteller

Popodne je proteklo uz opuštajuće i nadahnjujuće zvuke gitara novosadskog benda „Two fingers“ koji su mini koncert održali u dvorištu KS „Eđšeg“.

Posetioci i izlagači odlučili su da su štandovi ateljea „Cristonati Couture“ i modli za kolače „Modla&Modla“ bili najbolji, pa su oni poneli titulu Naj štand 6. NS Marketa.

I ovog puta, NS Market podržao je nastup Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga i Udruženja roditelja dece sa autizmom, koje prodajom umetničkih i ručnih radova članova i članica obezbeđuje deo sredstava za svoj rad.

O autorovi/ke & O autoru/ki

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.