Search and Hit Enter

NS Market šesti put otvara svoja vrata

Šesti NS Market pod sloganom „Fantaziranje“ biće održan u subotu, 08. juna 2019. godine, od 11 do 19 časova, u prostoru Kulturne stanice „Eđšeg“ (ulica Antona Čehova 4).

„NS Market je projekat koji je pokrenula Misija SMART sa ciljem da malim proizvođačima, zanatlijama, kreativcima i inovatorima omogućimo prostor za prezentovanje i prodaju proizvoda i usluga u Novom Sadu,“ kaže za Storyteller Marija Srdić iz Misije SMART.

Mala i mikro preduzeća predstavljaju značajan deo svake privrede. Ona stvaraju jednu trećinu bruto društvenog proizvoda naše zemlje. Kada bi imala veću podršku i kad bi se njihov rast i razvoj kontinuirano i mudro podsticao, mogla bi da pruže mnogo više, smatra naša sagovornica i dodaje:

„Posebnu pažnju usmeravamo na početnike u biznisu. Na mlade preduzetnike i preduzetnice u start up fazi i na one koji se još uvek kreću u prostoru neformalne ekonomije. Otvaramo im vrata tržišta, omogućujemo da u kontaktu s potencijalnim kupcima i korisnicima provere svoje proizvode i usluge, i svoje biznis ideje,“ kaže Marija.

Ovoga puta posetiocima će se predstaviti 46 veoma različitih proizvođača, kreativaca, zanatlija, dizajnera. Na štandovima NS Marketa u Centralnoj dvorani „Eđšega“ naći će se hand made i zanatski proizvodi u svim kategorijama, inovativni proizvodi, dizajneri i kreatori sa ponudom za proleće i leto.

U dvorištu će biti postavljeni štandovi sa bogatom ponudom hrane i pića. A to su, kako su posetioci NS Marketa i navikli, autentični proizvodi spremljeni po originalnim ili starim receptima: sokovi, džemovi, rakije, testenina, kozji sirevi, namazi od povrća.

Izlagači Tamara Fajs (Sweet Harmony) i Bane Radosavljević (Natura Oleum – essential oils) će od 12 do 14 časova održati radionicu.

Za one koji vode računa o svom izgledu i trude se da koriste najfiniju i najprirodniju kozmetiku, izlagači Tamara Fajs (Sweet Harmony) i Bane Radosavljević (Natura Oleum – essential oils) će od 12 do 14 časova održati radionicu. Posetioci će moći da saznaju sve o eteričnim uljima, njihovom značaju, efektima i rezultatima prirodne kozmetike. Radionice su besplatne, a svi učesnici/ce dobijaju 20% popusta na sve proizvode Natura Oleum – essential oils i Sweet Harmony, koji će biti izloženi na NS Marketu.

Kao i svakog puta, izlagači i posetioci će uživati u kupovini, degustaciji i druženju uz muziku. Od 16.30 do 18 časova novosadski bend „Two fingers“ prirediće mini koncert na kojem će izvesti najpoznatije svetski pop i rock repertoar.

I ovog puta, NS Market podržaće nastup Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga i Udruženja roditelja dece sa autizmom, koje prodajom umetničkih i ručnih radova članova i članica obezbeđuje deo sredstava za svoj rad.

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.