Kultura drugačija

Ovog vikenda počinje manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu“

Pod krošnjama na Štrandu

Manifestacija ,,Pod krošnjama na Štrandu“ se održava 11. put u organizaciji Heror Media Ponta, Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija i Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Ovogodišnje izdanje otvara koncert za decu u izvođenju Branimira Rosića, poznatijeg kao Bane Leteća gitara. Otvaranje je u subotu, 12. avgusta u 18 časova.

Program se nastavlja u nedelju, 13. avgusta radionicom o baletu koju će držati Gabrijela Teglaši Jojkić, nekadašnja prvakinja baleta Srpskog narodnog pozorišta. Radionica počinje u 19 časova.

Pod krošnjama na Štrandu

Radionice mađarskog jezika i kulture su predviđene za narednu nedelju, sa dobro poznatim kvizom u subotu.

,,Koncept ovogodišnjeg izdanja manifestacije ,,Pod krošnjama na Štrandu“ je pored svojih osnovnih aktivnosti koje čine jezičke radionice jezika manjinskih zajednica, odgovorio i na godišnju temu Evropske unije, a to su veštine. Zbog toga smo i uvrstili razgovor o baletu, kao ozbiljnoj fizičkoj i mentalnoj veštini, pored toga što je i vrhunska umetnost. Program je namenjen deci uzrasta od 5-12 godina. Svi programi su besplatni“, poručuju organizatori.

Sve informacije su dostupne na Fejzbuk stranici Pod krošnjama na Štrandu. Pokrovitelj događaja je Uprava za kulturu grada Novog Sada, podrška EU Info centar Novi Sad, a zvanična kafa Don Cafe.

Izvor: Heror Media Pont

About the author

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Add Comment

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Reklama

PODKAST

PoTYkajme si! PODCAST

PoTYkajme si! PODCAST

PODKAST Storyteller

PODPORA V ROKOCH 2022-2025 – PODRŠKA U 2022-2025.

E-KNIHA ZADARMO!

PODKAST „Na ivici“

PARTNERI