Search and Hit Enter

Počeo je Volonterski novinarski program u redakciji ‘‘Storyteller‘‘ u Magliću

Danas je zvanično počeo Volonterski novinarski program u redakciji lokalnog portala ‘‘Storyteller‘‘ u koji je uključena studentkinja agrarne ekonomije Mira Arizanović iz Maglića.

Volonterski rad u redakciji ‘‘Storyteller‘‘, koji traje 11 meseci – od 1. februara do 31. decembra 2020. godine podrazumeva da mlada novinarka prolazi kroz proces stručnog usavršavanja i praktičnog rada u redakciji sa fokusom na online novinarstvo.

Tokom trajanja programa, učesnica programa steći će znanja i veštine u sledećim oblastima:

  • osnove online novinarstva;
  • rad u wordpress-u;
  • audio i video produkcija:
  • novinarstvo i društvene mreže;
  • praktični rad i objava članaka na portalu.
Mira Arizanović

„Kada sam videla poziv za ovaj program, odlučila sam da se prijavim, jer volim novinarstvo i volim da pričam sa ljudima, a to je važan deo ove profesije. U Magliću ima puno zanimljivih ljudi i udruženje, neispričanih priča i događaja o kojima se malo piše i malo zna. Ovaj program će mi omogućiti da bar deo tih priča ispričam i široj javnosti“, kaže Mira Arizanović na početku ove novinarske avanture.

„Ukoliko mislite da biste i vi mogli da budete deo ovog volonterskog programa i donosite razne zanimljive priče iz našeg sela Maglića ili teritorije Opštine Bački Petrovac, možete nam se obratiti,“ poručuje Vladimira Dorčova Valtnerova, odgovorna urednica „Storytellera“.

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.