Kultura drugačija

Manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu“ se ovog leta održava deseti put

Pod krošnjama na Štrandu

Danas se u Biblioteci na Štrandu otvara deseto izdanje manifestacije „Pod krošnjama na Štrandu“, godišnjeg događaja koji promoviše medije na jezicima manjina, jezike i kulturu manjinskih zajednica. Proslavu desetog rođendana koja počinje u 18 časova kroz igru vodi Zlata Salata, a za muzički deo programa je zadužen Jožef Riter, pijanista.

Program ovogodišnjeg izdanja čine radionice za decu uzrasta 5-12 godina na kojima će se po nedeljama učiti mađarski, slovački, slovenački i znakovni jezik.

Uobičajena satnica je izmenjena, jer program svakog ponedeljka počinje u 18:30 i nakon radionica nastavlja se igra sa Zlatom Salatom do 20:30. Radionice jezika traju od 19-20 časova, a dobro poznati kviz provere znanja se dešava subotom u 10 časova.

Organizatori događaja su kreirali novine Letnji žurnal, čiji prvi broj će biti dostupan za čitanje od danas na rođendanskoj proslavi.

„Jubilej koji slavimo kroz približavanje jezika i kulture manjinskih zajednica deci našeg grada i ohrabrivanje da deca fakultativno u školi izaberu da uče manjinske jezike, jeste naš doprinos procesu aktivne interkulturalnosti. Tokom deset godina rada na ovom programu, prošao je značajan broj dece. Smatramo da je jako važno da deca i na plaži imaju mogućnost da borave u okviru institucije kulture, jer je Gradska biblioteka u Novom Sadu, ogranak na Štrandu od prvog momenta ove inicijative, prepoznala značaj ovakve programske ponude i bila sve ove godine unazad sjajan partner i domaćin“, istakla je Nataša Heror iz Heror Media Ponta, glavna organizatorka manifestacije.

Organizatori događaja su Gradska biblioteka u Novom Sadu, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, pokrovitelj Uprava za kulturu grada Novog Sada, a podrška Delegacija evropske unije u Srbiji i EU Info centar Novi Sad.c

O autorovi/ke & O autoru/ki

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.