Search and Hit Enter

Poljska: Epidemija koronavirusa pogodila je predsedničke izbore

Iako je početkom aprila poljski parlament odobrio glasanje na predstojećim predsedničkim izborima, – koji bi trebalo da budu održani 10. maja, – isključivo poštom, – izgleda da se oni ipak neće održati. Saznajemo od Agate Jendžejčik, odgovorne urednice slovačkog mesečnika u Poljskoj „Život“ sa kojom smo razgovarali u poslednjem video intervjuu, koji „Storyteller“ realizuje sa slovačkim novinarima iz celog sveta i objavljuje na svojoj Facebook stranici.

Poljska je 20. marta proglasila stanje epidemije i 4. marta je zabeležila svoj prvi slučaj zaraze, podseća naša sagovornica.

Pročitajte i članak Ekonomske mere za podršku najugroženijih preduzetničkih grana bi trebala da sprovede i lokalna samouprava

„Ukupan broj zaraženih koronavirusom danas do 9,00 časova dostigao je 12.640. Ukupan broj smrtnih slučajeva porastao je na 624. Prema statističkim podacima poljskog ministarstva zdravlja, više od 9.000 ljudi je hospitalizovano, dok je 3.236 izlečeno“, rekala je Jendžejčik i dodala:

„Posle uskršnjih praznika, mere su počele da se ublažavaju, na primer, sada možemo ići u šumu i na javna mesta, ali uvedena je obaveza nošenja zaštitne maske.“


Želite da dobijate zanimljive članke od Storytellera u mejlu? Prijavite se za newsletter.

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.