Search and Hit Enter

Poznat program TAKT festivala u Novom Sadu

Danas, 13. septembra, u centru Novog Sada, u čak tri kafea: Pero, Rakija bar i Diego bar, Međunarodni TAKT Festival, osmo po redu takmičenje mladih kantautora iz zemlje i regiona, organizuje promociju ovogodišnjeg TAKT Festivala za širu javnost i medije.

Promocija u vidu žurke „Open Mic” na kojoj će pored svih zainteresovani na bini nastupiti i predstavnici žirija festivala muzičari benda “Zbogom Brus Li”, kao i prethodni učesnici TAKT festivala počinje u 20h, dok je za 17,30 planirana konferencija za novinare.

Organizatori ovogodišnjeg trodnevnog TAKT festivala, koji će biti održan od 20 – 22. septembra, u jedinoj fabrici ploča na Balkanu, u SoulPeddler-u u Novom Sadu, najaviće ovom prilikom nastup sve popularnijeg domaćeg kantautora, muzičara i pesnika Kralja Čačka, goste iz Slovačke, Mađarske i Poljske, standup nastup popularnog dvojca Daška i Mlađe, svirku prošlogodišnjeg pobednika Milana Kosanovića. 

Biće tu i brojnih radionica, poput Rok kampa za devojčice, radionice muzičke produkcije, predstave, projekcije filmova, a kao poseban performans dolazi cirkus iz Francuske „Un loup pour l’homme“, u saradnji sa OPENS2019.

Program TAKT festivala u Novom Sadu

Osim takmičarskog dela, izložbi, projekcije filmova, nastupa i svih ostalih dešavanja, posetioci će ove godine moći da uživaju u besplatnim radionicama domaćih i međunarodnih predavača:

  • „OD DIY MENADŽEMENTA DO MUZIČKE INDUSTRIJE” Femix , Rok kamp za devojčice;
  • „ZVUČI I IZGLEDA DOBRO”, Zahrada / Bašta centar nezavisne kulture (Slovačka) – radionica za tehničare, muzičare i druge učesnike;
  • „OSNOVE MUZIČKE PRODUKCIJE”, Studio Skit (Poljska), muzika kao alatka u socijalnom i edukativnom radu;
  • „PUT TVOG GLASA”, Pro Progessione (Mađarska) – radionice tehnika pevanja;
  • “TAKTalk”, Panel diskusija o stanju muzičke scene na Balkanu i prezentacija Runde – Regionalne udruge nezavisnih diskografa;
  • K3CI Projekat, Prezentacija savremene mađarske scene i njihove saradnje sa lokalnom muzičkom i vizuelnom scenom, rezultati umetničkih rezidencija u okviru projekta K3CI

Među medijskim prijateljima ovog festivala je i portal „Storyteller“.

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.