Search and Hit Enter

Priznanje „Hvale vredan NAPOR“ u rukama Nikole Dobrijevića iz Apatina

Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada na godišnjoj skupštini koja je nedavno održana na Zlatiboru odlučila je da ovogodišnje priznanje „Hvale vredan NAPOR“ dodeli Apatincu Nikoli Dobrijeviću, omladinskom radniku Centra za kulturu i obrazovanje Sonta za značajan doprinos u razvoju ruralnog omladinskog rada u Srbiji.

„Hvale vredan NAPOR“ je priznanje koje Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada tradicionalno dodeljuje od 2010. godine pojedincima i organizacijama za poseban doprinos omladinskom radu u Srbiji.

U obrazloženju ovogodišnje nagrade se navodi da je Nikola Dobrijević, validirani omladinski radnik, kroz praksu svoje organizacije obezbedio kvalitetne programe za mlade u svojoj zajednici.

Hvale vredan NAPOR
Nikola Dobrijević / Foto: CEKOS

„Neumorno radi na uključivanju različitih mladih u zajednici. Prethodne godine otvorio je važnu temu u oblasti omladinskog rada, a to je razvoj omladinskog rada u ruralnim područjima Srbije, i motivisao Nacionalnu asocijaciju da pomenutu temu uvrsti u strateški i operativni plan. Takođe, nedavno je sa svojom organizacijom obezbedio još jedan prostor za mlade u selu kome će omladinski radnici/ce imati mogućnost da kreiraju i implementiraju kvalitetne programe za mlade“, navodi Ivana Volf, članica Upravnog odbora NAPOR-a u obrazloženju nagrade.

Među dosadašnjim dobitnicima priznanja „Hvale vredan NAPOR“ su Milan Ilijin – Micko, Bečejsko udruženje mladih, Edukacioni centar Leskovac, Omladinski klub Bačka Palanka, Zrenjaninska omladinska razvojna organizacija, Narodni parlament iz Leskovaca, Centar za omladinski rad iz Novog Sada, kao i mnogi pojedinci.


Sviđa Vam se ovaj članak? Podržite nas!

Želite da dobijate zanimljive članke u mejlu? Prijavite se za newsletter.

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.