Search and Hit Enter

Selektovani filmovi za 17. Uhvati film u Novom Sadu

Ukupno 39 filmova, iz 18 zemalja sveta, biće prikazano na 17. međunarodnom Uhvati film festivalu, koji se održava od 23. do 29. septembra u Kulturnom centru Novog Sada.

Od pristiglih 586 filmova na javni konkurs, stručni žiri iz domena filma i invalidnosti izabrao je najkvalitetnije, koji svojim filmskim pristupom o invalidnosti otvaraju tabu teme i menjaju perspektive. Kompletnu lista selektovanih filmova, sa opisom filmova na engleskom i srpskom, možete pronaći na festivalskom sajtu. Detaljan prateći i filmski program festivala biće objavljen najkasnije do 1. septembra.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 17. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacijePartner; a ove godine premijerno izdanje imao je i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365 iz Podgorice.

Svi selektovani filmovi biće prikazani na 17. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Uhvati film u Novom Sadu podržali su: Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Erste banka Srbija.

Izvor: Uhvati film, foto: Photo by MTomic

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.