Društvo

“Storytellerov” prilog u selekciji reportaža 24. INTERFER-a Zlatna NIKA 2019.

Reportaža “Ekologija je štednja, kaže profesorka biologije u Magliću Milada Stanković” autorke Vladimire Dorčove Valtnerove, objavljene na srpskom i slovačkom jeziku na portalu “Storyteller”, uvrštena je u selekciju reportaža 24. INTERFER-a Zlatna NIKA 2019.

Onlajn reportaža Vladimire Dorčove Valtnerove, koja se bavi odnosom osnovne škole u Magliću prema ekologiji kroz prizmu profesorke biologije Milade Stanković, pokretačice raznih školskih ekoloških akcija, našla se među osam selektovanih novinarskih priloga u kategoriji “Društveno odgovorna reportaža”.

Ova reportaža je nastala u okviru projekta “Eko dizajn naših života” koji je portal “Storyteller” realizovao 2018. godine uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Svi medijski sadržaji nastali u okviru ovog projekta objavljeni su dvojjezički – na slovačkom i srpskom.

Svečana dodela nagrada 24. Interfer-a održaće se 27. oktobra 2019. godine, u PRESS centru Udruženja novinara Srbije (UNS).

Internacionalni festival reportaže i medija – INTERFER Zlatna NIKA
okuplja autore najboljih radova i afirmiše najviše vrednosti koje novinarstvo i reportaža donose medijima danas. U okviru pet takmičarskih kategorija – televizijska, novinska, radio, foto i društveno odgovorna reportaža, opšte vrednosti kao što su originalnost, novinarska hrabrost i društveni uticaj biće vodilje i kriterijum odabira najboljih radova, koji će i ove godine biti nagrađeni vrednim priznanjima i najvišom nagradom – statuom Zlatna NIKA.

Medijski predstavnici imaće priliku da vide najbolje radove i razmenjuju iskustva u okviru tribina, kao i da uživaju u remek delima foto reportaže, u okviru izložbe INTERFER-a tokom trajanja festivala.


Sviđa Vam se ovaj članak? Podržite nas!

Želite da dobijate zanimljive članke na mejl? Prijavite se na newsletter.

About the author

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Add Comment

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

PODRŽITE NAS!

Beldocs 2021

PODKAST “Na ivici”

PODKAST Storyteller

E-KNIHA ZADARMO!

PARTNERI

Newsletter Storyteller