Kultura drugačija

Subotnji razgovori o novosadskim horovima

horovi

U okviru 4. sezone događaja Subotnji razgovori koja je u proleće, 20. maja, prva tema su bili ,,Novosadski horovi”. Događaj su otvorili članovi Pop hora „Radio” sa numerama „Colors” i „Thousand years”.

U živahnom razgovoru koji je vodila novinarka Vesna Farkaš, Dušica Stojković, osnivačica i dirigentkinja Pop hora „Radio“ i Vojislav Malešev, horski pevač u Operi Srpskog narodnog pozorišta i ujedno član dva novosadska benda „Drum’n’zez“ i „Killo Killo banda“, pričali su o svojim počecima, rutinama i nastupima.

Dušica je u oktobru 2016. godine osnovala Pop hor „Radio“ i u početku njegov sastav činilo je svega 15 ljudi, dok danas broji 84 članova različitih generacija, profesija, interesovanja.

horovi

Slušali smo priče sa proba hora gde članovi harmonično ujedinjuju svoje glasove i neguju osećaj za kolektivni ritam i tajming, sa energičnih nastupa na kojim se pevala pop, fank i rok muzika, kao i o dinamici samog hora i njegovih članova. Iako različitih generacija, svi članovi Pop hora „Radio“ dele istu strast – a to je ljubav prema muzici. Preko leta ih očekuju razne manifestacije na kojima će učestvovati, a jedan od njih je i „Nišville Jazz festival“ kojem se posebno raduju.

Od Vojislava smo imali priliku da čujemo nešto više o radu i repertoaru u Operi srpskog narodnog pozorišta. Iako kada se zaposlio nije znao da čita note, Voja je danas bez napora pogađa i čita svaki ton. 

Produkcija Heror Media Pont / Medijska podrška Storyteller / Projekat ,,Podkast Subotnji razgovori“ finansijski je podržala Uprava za kulturu grada Novog Sada. / Foto: Heror Media Pont

O autorovi/ke & O autoru/ki

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.