Kultura drugačija

Subotnji razgovori o novosadskom frizeraju

frizeraj

Ovogodišnju prolećnu sezonu Subotnjih razgovora zatvorili smo 10. juna temom frizeraja. Sve o trenutnim trendovima, pravilnoj nezi kose i rada u frizerskim salonima Vesna Farkaš je saznala od naših sagovornika, Vesne Veljkov, vlasnice frizerskog studija Woman style i Andrije Nikitović Brice, vlasnika salona Berberaj „Kod Brice“.

Andrija Nikitović je u svet frizeraja ušao sasvim slučajno. Kako kaže, za školu nikada nije bio zainteresovan, popodnevne smene umesto u školi provodio je u salonima šišajući. Nije krenuo da šiša iz ljubavi, već da zaradi koji dinar. Kao i žene, Andrija kaže da i muškarci prate trendove i da upravo ti trendovi diktiraju kakva frizura treba da se nosi.

Vesna Veljkov istakla je da žene ipak ne mogu slepo da prate trendove, već da moraju biti svesne svojih mogućnosti, da probaju drugačije, ali da znaju šta mogu, a šta ne mogu da nose. Kao frizerki, najveće zadovoljstvo joj je kada klijent izađe zadovoljan iz salona.

U ovim nezdravim vremenima jako je bitno da se negujemo, istakla je Vesna Farkaš, i dodala da je nega jedna vrsta ponašanja prema sebi.

Ove sezone slušali smo predivne glasove i pesme novosadskih horova, naučili više o važnosti oblačenja i unikatnim stilovima, uživali u pričama i iskustvima novosadskih didžejeva i saznali više o pravilnoj nezi kose i radu novosadskih frizera.

Produkcija Heror Media Pont / Medijska podrška Storyteller / Projekat ,,Podkast Subotnji razgovori“ finansijski je podržala Uprava za kulturu grada Novog Sada. / Foto: Heror Media Pont

O autorovi/ke & O autoru/ki

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.