Društvo

Subotnji razgovori ponovo u Arhivu Vojvodine

Subotnji razgovori

Ideja projekta ,,Subotnji razgovori u Arhivu Vojvodine” je da kroz proletnju i jesenju seriju razgovora subotom u prepodnevnim časovima oživimo Amfiteatar Arhiva Vojvodine.

Kako je lokacijski, ovaj novonapravljeni prostor, u neposrednoj blizini Riblje pijace, koja subotom pre podne naročito živi, mi smo pripremili sadržaj koji adekvatno upotpunjuje upravo odlazak na pijacu, pazar, susrete sa prijateljima i poznanicima.

U periodu od 10 do 11 časova održavaće se razgovori na razne teme vezane za život grada Novog Sada. Vreme da se može obaviti nabavka, da se čuju zanimljivi govornici i stići da se na vreme napravi ručak.

Datumi prolećnog izdanja Subotnjih razgovora su 14. i 21. maj 2022. godine

Tema rezervisana za 14. maj je Novosadski balet. Gosti su Gabrijela Teglaši Jojkić, predsednica Udruženja baletskih umetnika Vojvodine, nastavnica Klasičnog baleta i autorka njiga o baletu i Branislav Lučić, fotograf iz Novog Sada. Moderatorka je Vesna Farkaš, novinarka. Muzička podrška na violini stiže od Habram Adama, maturanta srednje muzičke škole ,,Isidor Bajić“ iz Novog Sada.

Subotnji razgovori su uvršteni u zvanični program manifestacije Muzeji za 10. Organizatori događaja su Heror Media Pont, Arhiv Vojvodine i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija. U slučaju loših vremenskih uslova, događaj se održava u Galerijskom prostoru Arhiva Vojvodine.

About the author

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Add Comment

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Reklama

PODKAST

PREDLOŽI TEMU

PoTYkajme si! PODCAST

PoTYkajme si! PODCAST

PODKAST Storyteller

PODPORA V ROKOCH 2022-2025 – PODRŠKA U 2022-2025.

E-KNIHA ZADARMO!

PODKAST „Na ivici“

PARTNERI