Search and Hit Enter

Sutra počinje novi ciklus jezičkih radionica „Pod krošnjama na Štrandu“

Sutra, 1. jula u 18 časova u Biblioteci na Štrandu započinje sedma po redu manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu” u organizaciji Gradske biblioteke Novog Sada – ogranak na Štrandu, agencije Heror Media Pont i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

Bogat program ovogodišnjeg događaja je namenjen deci i mladima. Radionice znakovnog, slovenačkog, mađarskog i slovačkog jezika i kulture namenjene su uzrastu dece od 5-12 godina i održavaju se svakog radnog dana u terminu od 19-20 časova. Subotom je dobro poznati kviz provere znanja stečenog tokom nedelje.

“Cilj je da deci približimo jezike manjinskih zajednica koji se govore u Novom Sadu i okolini, kako bi se lakše odlučila da pohađaju nastavu na manjinskim jezicima koja je omogućena u novosadskim osnovnim školama. Smatramo da se kroz želju za jezičkim i kulturološkim razumevanjem gradi stabilnost multikulturne sredine, što grad Novi Sad svakako jeste“, kaže Nataša Heror, jedna od organizatorki događaja..

Novina od ove godine je intenzivan kurs slovenačkog jezika namenjen mladima uzrasta od 13-19 godina, koji vodi Nenad Trifunov uz podršku Odbora za obrazovanje Nacionalnog saveta Slovenaca i novosadskog društva Slovenaca “Kredarica”. Časovi se održavaju svakog radnog dana od 19-20 časova u Biblioteci na Štrandu u periodu od 1-27. jula.

„U okviru manifestacije, ugostićemo i udruženje “Otvoreni krug” koji će održati dve radionice telesnih perkusija “Telo kao instrument”. Na ovim radionicama otkrivaju se različite mogućnosti koje od svakodnevnog stvaraju nešto čudesno. Pokret, pesma, smeh i rad u grupi su zdrav i zabavan način da proširujemo svoje mogućnosti: koncentraciju, koordinaciju pokreta, pamćenje, sposobnosti da izvršavamo više zadataka u isto vreme”, izjavila je organizatorka Nataša Heror iz Heror Media Pont-a.

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.