Društvo

Nisam spreman da umrem, ali ni da izgubim dom

Ukraijina

Mikola Gorbačevski, Ukrajinac je koji je u poslednje vreme, umesto fotografija svojih avantura na svoj Instragram profil objavljuje aktuelne informacije o ratu u njegovoj zemlji. Iako često kampuje iz zadovoljstva, nije očekivao da postoji šansa da će to morati da radi, kada je ruska raketa samo par dana nakon izbijanja rata pala na 700 metara od njegovog stana.

Ruska raketa je samo par dana nakon izbijanja rata pala na 700 metara od Mikolovog stana. / Foto: iz arhive sagovornika

Međutim, kaže da se ne oseća kao da je izgubio dom. „Ne, nikad ga neću izgubiti. Ako se ovo ne završi do sledeće nedelje, smisliću kako da se vratim u zemlju“, kaže dodajući da kada je čuo šta se dogodilo, osetio mržnju i bespomoćnost.

Trenutno je u Italiji gde mu živi deo porodice. Tu je došao pre dve nedelje, a odatle je sa devojkom planirao u Maroko. „Niko nije očekivao da će se desiti“, kaže.

Stalno je na vezi sa svojom porodicom i prijateljima u Ukrajini. Žene i deca odlaze preko granice koliko god je to moguće, dok se muškarci pridružuju vojnom snagama.

„Nikada nisam poštovao našeg predsednika kao što ga poštujem danas“, kaže Mikola, dodajući da je ukrajinska vlada bila spremna na najgore, iako je činila da se građani osećaju 100% smireno.

Trenutno oseća bes i traži odgovornost. Da oni koji su krivi budu kažnjeni. Zahvalan je Rusima koji protestuju po gradovima, rizikujući da budu uhapšeni, ali smatra, da u ovoj zemlji ništa ne može da se menja na miran način.

Iako je iz Srbije na točkovima poneo lepe utiske, razočaran je zbog toga što ona, kako kaže, podržava Rusiju.

Podsećamo, u četvrtak 24. februara posle 5 časova ujutru počeo je ruski napad na Ukrajinu

About the author

Sanja Đorđević

Neskromno mogu reći da mi je specijalnost - slušanje. Krasim se titulom diplomiranog novinara, iako je ovaj poziv mnogo više od profesije, to je sklop ličnosti, odnosno manija. Volim debatu, grubu muziku i štrudle s makom.

Add Comment

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Reklama

PODKAST

PREDLOŽI TEMU

PoTYkajme si! PODCAST

PoTYkajme si! PODCAST

PODKAST Storyteller

PODPORA V ROKOCH 2022-2025 – PODRŠKA U 2022-2025.

E-KNIHA ZADARMO!

PODKAST „Na ivici“

PARTNERI