Kultura drugačija

Valley Echo Rock Fest već 8. i 9. jula u Padini

Valley Echo Rock Fest u Padini 8. i 9. jula okupiće ljubitelje muzičkih žanrova kao što su rok, alternativa, bluz i metal, u izvođenju domaćih muzičkih bendova. O dešavanjima na bini, ali i iza bine ovog festivala informisaće redakcija portala Storyteller, koji je postao njegov medijski partner.

„Ideja festivala je da sugrađanima i široj publici približi drugačije, odnosno rok, alternativne, bluz, metal i druge muzičke grupe, različite od komercijalnih, čije koncerti imaju priliku da prate na drugim događajima u našem okruženju, – i to u drugačijem prostoru i atmosferi nego što su navikli“, kaže Paljo Sampor iz Underground Rock Music Cluba, koji je jedan od organizatora Valley Echo Rock Festa u Padini, koji će se održati u tzv. Višničkovoj šumi.

Organizatori festivala veliki akcenat stavljaju i na predstavljanje mladih, ali i iskusnih rok bendova iz Padine, koji iza sebe već imaju autorske pesme.

Petak 08.07. 2022 od 21č

Blown – Padina

Fatal Error – Idvor 

Marshall band – Zrenjanin

Subota 9.07.2022 od 21č

Wrong Way – Padina

Osmi dan – Novi Sad

Kronika – Padina

Treće izdanje Valley Echo Rock Fest-a

Ove godine festival postaje tradicionalan, kažu organizatori. „Prvo izdanje je bilo za vreme izolacije (lockdown-a) 2020. godine, kada smo pobegli u prirodu, u našu Višničkovu šumu i organizovali koncert za naše najbliže prijatelje. Zajedno sa muzičarima bilo nas oko 30-50 ljudi. Godinu dana kasnije organizacija je bila malo „bolja“. Kako su javna okupljanja bila ograničena zbog pandemije korona virusa, organizacija je trajala manje od dva dana, pošto su festivali bili dozvoljeni od 26. juna 2021. godine, a ova informacija je objavljena 24. juna, pa je festival održan 26. juna, prvog dana bez preventivnih mera“, objašnjava Paljo Sampor i dodaje da je druge godine festivala bilo oko 300-500 posetilaca.

Kuriozitet drugog izdanja bio je nastup sedam lokalnih rok bendova i svi su bili iz Padine. „Na primer, desilo se da otac svira u jednoj grupi, a sin u drugoj“, saznajemo od Palja Sampora, koji dodaje:

„Kažu ‘treća sreća’, pa smo ove godine počeli sa pripremama za festival još tokom zime, da pišemo projekte, ali možemo reći da su ozbiljniji organizacioni koraci krenuli tokom prvomajskog roštiljanja i svakim danom se pojačava intenzitet.“

Organizatori su ovih dana dobro raspoloženi, a optimizma im ne nedostaje. „Ako pogledamo kako se broj posetilaca od prvog do drugog koncerta odnosno festivala desetostruko povećao, ove godine očekujemo 3000-5000 posetilaca“, kaže naš sagovornik.

Ukoliko se odlučite da posetite Valley Echo Rock Fest, pored kvalitetnog line-up-a, organizatori su za posetioce pripremili i  prateći događaj – digitalnu izložbu karikatura . Reč je o izložbi autora Zorana Jovanovića iz Beča, čije karikature prikazuju sarkastično-apsurdan pogled na rečenice koje koristimo u svakodnevnom životu.

 Ovde će se održati Valley Echo Rock Fest – nije vam potreban novac za ulaz, samo za dobro piće – za dobro raspoloženje pobrinuće se muzički bendovi: 

Valley Echo Rock Fest podržali su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, brojni preduzetnici i pojedinci iz Padine i Storyteller kao medijski partner.

Pratite dešavanja na Valley Echo Rock festu na sceni i iza nje na Storytellerovim stranicama na Facebooku a Instagramu.

O autorovi/ke & O autoru/ki

Vladimíra Dorčová Valtnerová

Volim život, novinarstvo i digitalno vreme. Zato sam i postala transmedijalna pripovedačica. Pre toga sam od 2013. do 2017. bila odgovorna urednica nedeljnika „Hlas ljudu“ i njegovog online izdanja. Od januara 2009. do februara 2013. bila sam koordinatorka Odbora za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine. U periodu od 2005 – 2008 radila sam kao novinarka, urednica i voditeljka u slovačkoj redakciji TV Vojvodina.
Od oktobra 2008 do aprila 2013 bila sam predsednica Asocijacije slovačkih novinara. Od 1995 – 2000 i 2010 – 2012 bila je članica redakcije omladinskog časopisa „Vzlet“. Dobitnica sam Godišnje nagrade časopisa „Vzlet“ za 2002. godinu, nagrade „Vladimir Dorča“ za 2013. godinu, "Jan Makan st." za 2016., koje dodeljuje Asocijacija slovačkih novinara i godišnje nagrade NDNV-a za izveštavanje u medijima na jezicima nacionalnih manjina i za interkulturalnost u medijima za 2017. U sadašnjosti sarađujem sa časopisom "Nový život" kao članica redakcije, i sa organizacijama, kao što je Nezavisno društvo novinara Vojvodine, čija sam članica, Novosadskom novinarskom školom, časopisom "Politikon" i dr. Sa porodicom živim, stvaram i radujem sa životu u Magliću.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.