Društvo

Da li dolazite na Međunarodni dečji fudbalski turnir „Vidovdan“?

Vidovdan

Tradicionalno uoči Vidovdana u Magliću se održava veliki međunarodni fudbalski turnir „Vidovdan“. To je dečja manifestacija koja je postala jedna od najlepših u Srbiji, tvrde predstavnici FK Maglić, organizatori ovog događaja.

„Kažemo najlepša jer je opšte poznato da će deca, svi učesnici na jednom mestu dobiti sve: od uživanja na terenu, igri, do ulaznica za bazene u Magliću koje iskoriste na dan učešća, akvapark Petroland koje mogu iskoristiti u pratnji roditelja ili trenera u toku cele godine, tako i obrok, osveženje, voće, nagrade“, kaže za Storyteller Marlena Đordan i dodaje:

„Zbog toga nam je jer možemo da spojimo lepo i korisno, dečiju radost u igri i celodnevno druženje za porodicu. Svako dete koje dođe u pratnji roditelja, baka, deka… imaće osećaj kao da su kod svoje kuće i pritom provesti jedno lepo i kvalitetno vreme.“

Međunarodni dečji fudbalski turnir „Vidovdan“ u organizaciji FK Maglić počinje 28. juna i traje četiri dana.

Vidovdan

Prvog dana turnira (28. juna) sa početkom u 9 časova učestvuje generacija 2012., zatim sledi svečano otvaranje turnira u 10 časova u prisustvu predsednice opštine, prijatelja, sponzora i predstavnika predstavnika FSS i FSOBP.

„Zatim po danima slede generacije 2013.,2014.,2015., a završni je 01. jula. Za vreme trajanja turnira FK Maglić ugostiće decu iz Srbije, naše prijatelje sa teritorije Kosova i Metohije, Republike Srpske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a od ove godine sa nama su i drugari iz Slovačke i Nemačke“, saznajemo od FK Maglić.

Kako kaže Marlena Đordan, FK Maglić je ponosan na prijateljstvo sa sa Kosova i Metohije.

„Ekipa FK Rudar iz Kosovske Mitrovica sa preko 50 dece i trenera biće uz podršku Opštine Bački Petrovac smešteni u školskom internatu. Veliku zahvalnost dugujemo i kompaniji Pepsico koja je ove godine naš generalni sponzor, takođe uz nas su i PD Maglić, JKP Komunalac i mnogi drugi prijatelji kojima se od srca zahvaljujemo“, kaže Marlena Đordan.

Za Vidovdanski turnir koji postoji već šest godina postoji veliko interesovanje, na šta su organizatori veoma ponosni i smatraju da je to veliki uspeh i za Maglić i za celu opštinu Bački Petrovac, jer se u okviru ovog događaja razvija sportski duh, ali i turistička ponuda ove opštine.  

Ujedno, ovaj turnir ukazuje i na to da je Maglić selo sa velikim srcem, jer u okviru same manifestacije biće organizovana humanitarna akcija za pomoć sugrađaninu Đuri Tomiću koji čeka na transplantaciju bubrega. „U arealu gde će se održati turnir, biće postavljena kutija za prilog i deo prihoda sa turnira uplatićemo na Đurin račun za lečenje“, zaključuje naša sagovornica iz FK Maglić. 

Fotografije: FK Maglić

O autorovi/ke & O autoru/ki

Vladimíra Dorčová Valtnerová

Volim život, novinarstvo i digitalno vreme. Zato sam i postala transmedijalna pripovedačica. Pre toga sam od 2013. do 2017. bila odgovorna urednica nedeljnika „Hlas ljudu“ i njegovog online izdanja. Od januara 2009. do februara 2013. bila sam koordinatorka Odbora za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine. U periodu od 2005 – 2008 radila sam kao novinarka, urednica i voditeljka u slovačkoj redakciji TV Vojvodina.
Od oktobra 2008 do aprila 2013 bila sam predsednica Asocijacije slovačkih novinara. Od 1995 – 2000 i 2010 – 2012 bila je članica redakcije omladinskog časopisa „Vzlet“. Dobitnica sam Godišnje nagrade časopisa „Vzlet“ za 2002. godinu, nagrade „Vladimir Dorča“ za 2013. godinu, "Jan Makan st." za 2016., koje dodeljuje Asocijacija slovačkih novinara i godišnje nagrade NDNV-a za izveštavanje u medijima na jezicima nacionalnih manjina i za interkulturalnost u medijima za 2017. U sadašnjosti sarađujem sa časopisom "Nový život" kao članica redakcije, i sa organizacijama, kao što je Nezavisno društvo novinara Vojvodine, čija sam članica, Novosadskom novinarskom školom, časopisom "Politikon" i dr. Sa porodicom živim, stvaram i radujem sa životu u Magliću.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.