Društvo

Vladimira Dorčova Valtnerova, osnivačica i odgovorna urednica portala „Storyteller“ nagrađena je prvom godišnjom nagradom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Foto: Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Povodom 16. novembra Međunarodnog dana tolerancije Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizovao je godišnju konferenciju „Srbija bez diskriminacije“ u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji i Fondom za dobru upravu Vlade Velike Britanije, na kojoj su uručene „Godišnje novinarske nagrade za toleranciju“.

Vladimira Dorčova Valtnerova / Foto: Igor Bovdiš

Prvu godišnju nagradu za toleranciju u kategoriji štampa/online je dobila Vladimira Dorčova Valtnerova, osnivačica i odgovorna urednica portala „Storyteller“ za borbu protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i toleranciji u medijskom prilogu „Na zadatku smanjenja socijalne distance prema LGBT osobama treba da bude celo društvo“ u kojem kroz analitički pristup obrađuje temu izražene socijalne distance prema LGBT zajednici u našoj državi.

Nagrade, koje zajednički dodeljuju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Misija OEBS-a u Srbiji, dodeljene su u tri kategorije: za radijski/TV prilog, za štampu/onlajn ,tekst na internetu, kao i za radio/TV reportažu u trajanju do 30 minuta.

Nagrađeni su i  Suzana Duka (RTS), Miodrag Sovilj (N1), Višnja Višnjić (RTS), za radijski/TV prilog, Radmila Relić (RTV Mag, Obrenovac), Gorica Nikolin (Radio 021), Marija Marić (Radio RTV), za radio/TV reportažu i  Marijana Čanak (Portal o invalidnosti) i Slavica Tomčić (Kurir) za kategoriju štampa/onlajn.


Naslovna fotografija: Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

O autorovi/ke & O autoru/ki

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.