Randevu
Društvo

Randevú – radna proslava Storytellerovog četvrtog rođendana

Portal Storyteller 9. maja slavi četiri godine od osnivanja. Kao medij koji se obraća lokalnoj zajednici, s jedne strane, i slovačkoj manjinskoj zajednici, s druge strane, u fokusu svog rada Storyteller uvek ima zajednicu. Zajednici se obraća, sa zajednicom u okvirima svoje novinarske misije i mogućnosti unapređuje život u lokalnoj sredini. Na isti način proslavlja svoj rođendan: sa zajednicom.

Ove godine svoju godišnjicu redakcija Storyteller proslavlja radno i to u formi debate koja je na neki način nastavak kamernih događaja  Randevú , koje smo organizovali pred sam početak pandemije korona virusa. Ove godine planiramo da probudimo naše susrete sa zajednicom i rođendanski događaj je inicijalni početak buđenja.

Na prvom ovogodišnjem Randevú, koji će biti radni, a održaće se  u ponedeljak 9. maja u 11 časova u prostorijama organizacije YMCA u Bačkom Petrovcu , sa gostima, medijskim stručnjacima i stručnjakinjama, našim partnerima i prijateljima, i zajedno sa našom zajednicom tražimo odgovore na nekoliko pitanja:

  • Da li su lokalni mediji potrebni lokalnoj zajednici? Da li su lokalne zajednice potrebne lokalnim medijima?
  • Kako ojačati lokalne mediji i lokalne zajednice?
  • Zašto je važno zajedničko delovanje lokalnih medija i lokalnih zajednica? Šta i na koji način možemo zajedno uraditi – promeniti – doneti?
  • Da li su solidarnost, podrška i aktivizam zaboravljene vrednosti u lokalnoj sredini Bački Petrovac/Pivnice?
  • Kako motivisati članove i članice lokalnih zajednica da se uključe i aktivno doprinesu razvoju društva i lokalne sredine ?

👉 Na debati, koju moderira Sanja Đorđević, novinarka Storyteller-a, učestvovaće Norbert Šinković, medijski ekspert, Nataša Heror, predsednica Centra za razvoj lokalnih i manjinskih medija, Kristian Haška, suosnivač Komuna Marketa, Andrea Mernjik Šimon, predsednica OO pozorišnog festivala „DIDA“ u Pivnicama i Pavel Pavljinji, predsednik organizacije YMCA.

Kako da dođete u organizaciju YMCA?

O autorovi/ke & O autoru/ki

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.