O NAMA

Storyteller je online portal koji promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki  – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu.

Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Storyteller nije informativni portal. Uz negovanje profesionalnih novinarskih standarda i etičkih normi Storyteller je platforma u kojoj je umetnost, novinarstvo i život u simbiozi što predstavlja težnju da se unese inovacija u novinarstvo (Slovaka) u Srbiji. Jer male priče čine život velikim.

Storyteller je nastao 12. septembra 2017. i to kao online platforma (novinarski blog). Osnovala ga je Vladimira Dorčova Valtnerova koja je ujedno od 9. maja 2018., kada je portal registrovan u Registru medija i odgovorna urednica.

Storyteller je u oktobru 2022. godine objavio svoj Interni etički kodeks dobre novinarske prakse.

Redakcija: Ana Beređi (video novinarka), Sanja Đorđević (novinarka), Brankica Matić (podkast novinarka), Ivica Grujić Litavski (prevodilac), Paljo Sampor (web administrator)