Na ivici
Kultura drugačija Na ivici

NA IVICI: Manjina u Srbiji, manjina u Slovačkoj [PODKAST]

Kako je biti skrajnut i na ivici društva? U podkastu “NA IVICI” sa Miroslavom Gašparom poslušajte iskustva ljudi sa društvene ivici. Jednom mesečno na portalu “Storyteller “. U prvoj epizodi podkasta „Na ivici“ razgovarali smo sa Robertom Kukučkom iz Luga, koji nekoliko godina živi i radi u Slovačkoj republici.

Konstatovali smo da na izvestan način niti on nije odoleo talasu iseljavanja iz naše zemlje a kao najlogičniji izbor je i za njega bila Slovačka.

Robert se bavi IT oblašću i kaže da su uslovi za rad u ovoj oblasti bolji u Slovačkoj nego u Srbiji. Prati aktuelna dešavanja u našoj zemlji, koja se odnose na radnike na internetu i frilensere i navodi da je ova oblast rada u Slovačkoj zakonski regulisana.

U razgovoru smo se takođe dotakli njegovog pogleda na život u Slovačkoj a kako i sam navodi, često se sreće sa time da se Slovaci iznenade, kada kaže da je Slovak poreklom iz Srbije a ne Srbin. To mu ne smeta, ali je iznenađen time.

Ovaj podkast je nastao zahvaljujući finansijskoj podršci građana i građanki u okviru kampanje lokalnih medija “Tačka okupljanja” Nezavisnog društva novinara Vojvodine.


Želite da dobijate zanimljive članke od Storytellera u mejlu? Prijavite se za newsletter.

+ posts

About the author

Miroslav Gašpar

Add Comment

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Reklama

PoTYkajme si! PODCAST

PoTYkajme si! PODCAST

PODKAST Storyteller

PODKAST “Na ivici”

PODPORA V ROKU 2022 – PODŠKA U 2022.

E-KNIHA ZADARMO!

PARTNERI

Newsletter Storyteller