Društvo

Konferencija „DiGiTrans“ u Novom Sadu – prilika da preduzetnici svoje poslovanje prilagode zahtevnom tržištu

digitrans

U Novom Sadu će 2. novembra biti održana „DiGiTrans“ konferencija koja će biti posvećena digitalnoj transformaciji preduzeća. Održaće se u Edukativnom centru Novi Sad, a organizator je Unija poslodavaca Vojvodine. 

U Uniji poslodavaca Vojvodine kažu da je cilj konferencije da probudi svest o digitalnoj transformaciji i da preduzetnicima predstavi konkretne korake kako da je premene u svom preduzeću, jer konkurentnost jednog preduzeća, između ostalog, zavisi i od primene savremenih tehnologija u svim aspektima poslovanja. Otuda od uspešne digitalne transformacije može zavisiti trajanje i opstanak preduzeća na tržištu.

Međutim, pogrešno je misliti da je za digitalnu transformaciju dovoljno kupiti novi softver. Ustvari početak ovog proces ne zavisi od tehnologije, već spremnosti preduzetnika, menadžmenta i radnika da menjaju način poslovanja i prihvate promene i novine.

Zato „DiGiTrans“ konferencija treba da pomogne preduzetnicima, zanatlijama, malim i srednjim preduzećima da shvate vrednost digitalne transformacije i unaprede znanja i veštine koje će im pomoći da još uspešnije upravalju svojim biznisom.

Planirano je održavanje više edukativnih predavanja koja učesnicima treba da olakšaju uvođenje pozitivnih promena u poslovanje. Preduzetnici će na konferenciji dobiti i odgovore  na pitanja kako se kroz digitalizaciju i poslovnu transformaciju mogu unaprediti performanske preduzeća, da li knjigovotstvo može biti jednostavno i dostupno svima, kako uz pomoć digitalnog marketinga lakše i brže razviti mala preduzeća. 

Sprovesti digitalizaciju u preduzeću nije moguće bez novca. Preduzetnici koji hoće i imaju ideju, ali nemaju sredstava, na konfernciji će dobiti savete i informacije o izvorima finansiranja, kao i stručnoj pomoći konsultanata koji ih mogu voditi putem transformacije. 

U Uniji poslodavaca Vojvodine dodaju da konferencija treba da bude događaj koji će inspirisati preduzetnike da dosadašnji način rada prilagode dinamičnom i sve zahtevnijem poslovnom okruženju. Kroz predavanja, savete i razmenu iskustva dobiće konkretna rešenja za poslovne promene koje će ih izdvojiti od drugih. 

O autorovi/ke & O autoru/ki

Brankica Matić

Banjalučanka iz Novog Sada. Planirala da se bavim nečim drugim, ali me novinarstvo pronašlo. Uporni optimista. Volim da pišem i "ispravljam krive Drine".

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.