Kultura drugačija Na ivici

NA IVICI: Postoje li muzičke predrasude? [PODKAST]

U trećoj epizodi podkasta „Na Ivici“ smo sa članom DJ grupe Massivity iz Bačkog Petrovca Janom Bažikom govorili o muzičkim predrasudama, da li one postoje – i došli smo do zanimljivih teza.

powered by Sounder

Često se srećemo sa pojmovima predrasude i stereotipi. Zato je važno biti upoznat sa samim pojmom i znati sa čime imamo posla. Predrasude su unapred donešeno mišljenje ili sud o nečemu što ne poznajemo dovoljno dobro. Predstavljaju težnje za uopštavanjem i veoma su otporne na promene.


Poslušajte i: Narkomanija u našem društvu predstavlja tabu temu


Sa time je usko povezana i diskriminacija, koja zapravo predstavlja „predrasude na delu“. Diskriminacija se može javljati u različitim oblicima, uključujući rasizam, seksizam, heteroseksizam, diskriminaciju po osnovu sposobnosti, diskriminaciju po osnovu starosti itd.

Postoje li predrasude na osnovu toga, koji muzički žanr preferiramo i možemo li zbog toga biti diskriminisani? Poslušajte razgovor na ovu temu.

Anketa

Ovaj podkast je nastao zahvaljujući finansijskoj podršci građana i građanki u okviru kampanje lokalnih medija “Tačka okupljanja” Nezavisnog društva novinara Vojvodine.


Želite da dobijate zanimljive članke od Storytellera u mejlu? Prijavite se za newsletter.

Miroslav Gašpar

O autorovi/ke & O autoru/ki

Miroslav Gašpar

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.