Društvo

Na listama za pokrajinske izbore i političari i političarke iz Bačkog Petrovca, Bača, Silbaša, Kisača i Kovačice

Na pokrajinskim izborima, koji su raspisani 16. novembra, a održaće se 17. decembra, zajedno sa parlamentarnim izbroima, za sada 4 liste: „ALEKSANDAR VUČIĆ – Vojvodina ne sme da stane“,“IVICA DAČIĆ -PREMIJER SRBIJE“, „DR VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA“ i „Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek!“.

Na listi „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“, na 44. mestu nalazi se Jasna Šproh (SNS) iz Bačkog Petrovca, preduzetnica po zanimanju, koja je trenutno predsednica Opštine Bački Petrovac. Na ovoj listi, na 70. mestu, je i Milan Kraguljac (SNS) iz Silbaša, diplomirani ekonomista po zanimanju. I Kovačica i Bač imaju svoje predstavnike na ovoj listi. Iz Kovačice, na 85. mestu nalazi se Ilija Matejić (SNS), advokat, a na 99. mestu je Daniel Vrabčenjak (SNS) iz Bača, doktor medicine po zanimanju. Tu je Pavel Surovi (Slovaci napred) iz Kisača, diplomirani poslovni informatičar, koji se nalazi na 52. mestu.

Iz opštine Bački Petrovac i Kovačice u pokrajinsku izbornu trku ulaze i Miroslav Čeman (JS), preduzetnik iz Kulpina koji se nalazi na 8. mestu, Nebojša Marušić (SPS), master ekonomista iz Maglića, na 59. mestu, i Tatiana Nosalj (SPS), preduzetnica iz Bačkog Petrovac na 98. mestu. Svi su na listi „IVICA DAČIĆ -PREMIJER SRBIJE“, na kojoj se na 93. mestu nalazi i Aleksandra Kralik (SPS), profesorka razredne nastave iz Kovačice.

Na listi „DR VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA“ na 19. mestu nalazi se Branka Šević (SRS), strukovna medicinska sestra iz Bačkog Petrovca.

Podsećamo, Skupština Vojvodine broji 120 poslanika koji donosi različite odluke od važnosti za Pokrajinu. Poslednji rok za podnošenje izbornih lista je 26. novembar do ponoći.

O autorovi/ke & O autoru/ki

Vladimíra Dorčová Valtnerová

Volim život, novinarstvo i digitalno vreme. Zato sam i postala transmedijalna pripovedačica. Pre toga sam od 2013. do 2017. bila odgovorna urednica nedeljnika „Hlas ljudu“ i njegovog online izdanja. Od januara 2009. do februara 2013. bila sam koordinatorka Odbora za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine. U periodu od 2005 – 2008 radila sam kao novinarka, urednica i voditeljka u slovačkoj redakciji TV Vojvodina.
Od oktobra 2008 do aprila 2013 bila sam predsednica Asocijacije slovačkih novinara. Od 1995 – 2000 i 2010 – 2012 bila je članica redakcije omladinskog časopisa „Vzlet“. Dobitnica sam Godišnje nagrade časopisa „Vzlet“ za 2002. godinu, nagrade „Vladimir Dorča“ za 2013. godinu, "Jan Makan st." za 2016., koje dodeljuje Asocijacija slovačkih novinara i godišnje nagrade NDNV-a za izveštavanje u medijima na jezicima nacionalnih manjina i za interkulturalnost u medijima za 2017. U sadašnjosti sarađujem sa časopisom "Nový život" kao članica redakcije, i sa organizacijama, kao što je Nezavisno društvo novinara Vojvodine, čija sam članica, Novosadskom novinarskom školom, časopisom "Politikon" i dr. Sa porodicom živim, stvaram i radujem sa životu u Magliću.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.