Društvo

Raspisani izbori za manjinske nacionalne savete za 13. novembar

raspisani izbori

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Gordana Čomić raspisala je danas za 13. novembar izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Odlukom o raspisivanju izbora, koju je Čomić potpisala u Palati Srbija u Beogradu, raspisani su izbori za članove nacionalnih saveta 23 manjine.

Članovi saveta biće, kako je rekla Čomić, birani neposredno ili putem elektorske skupštine.

„U nedelju, 13. novembra, na neposrednim izborima biraće se članovi saveta 19 nacionalnih manjina, dok će četiri manjine, goranska, makedonska, hrvatska i crnogorska, birati putem elektorske skupštine“, rekla je Čomić.

Pozvala je pripadnike nacionalnih manjina da nastave da se upisuju u poseban birački spisak do 27. oktobra, kada se spisak zaključuje i kada će se znati tačno koliko pripadnika nacionalnih manjina izlazi na izbore za članove nacionalnih saveta 13. novembra.

„Strašno je važno da svaki pripadnik nacionalne manjine svojom voljom ode do svoje opštine i iskaže zahtev da bude upisan u poseban birački spisak, da bi mogao slobodno da bira svoje predstavnike u nacionalni savet, a strašno je važno i da nacionalni saveti podstaknu upis u poseban birački spisak“, naglasila je Čomić.

Izvor: Autonomija / Fonet

About the author

Storyteller

Storyteller je online platforma koja promoviše digitalni transmedijalni storytelling u novinarstvu. Upotrebljavajući nekoliko medijskih formata – od klasičnih pisanih reči, fotografija, infografike, kratkih audio i video zapisa i ostalih online alatki – Storyteller donosi reportaže koje predstavljaju ljude i događaje u autentičnom okruženju pokazujući život iz pravog ugla u pravom svetlu. Storyteller je upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Add Comment

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Reklama

PoTYkajme si! PODCAST

PoTYkajme si! PODCAST

PODKAST Storyteller

PODKAST „Na ivici“

PODPORA V ROKU 2022 – PODŠKA U 2022.

E-KNIHA ZADARMO!

PARTNERI

Newsletter Storyteller