Search and Hit Enter

Bukvar nenasilne komunikacije DOR centra izašao iz štampe

Knjiga „Bukvar nenasilne komunikacije“ o osnovnim pojmovima i situacijama koje objašnjavaju nenasilnu komunikaciju kroz  30 slova azbuke, čije su autorke Marija Belić-Bibin, Tamara Jovičić i Danijela Radović, članice DOR Centra za kreativnu edukaciju i umetnost iz Novog Sada, izašla je iz štampe i predstavljena je deci IV razreda Osnovne škole “Kosta Trifković” u Novom Sadu.

Interaktivna publikacija “Bukvar nenasilne komunikacije” koja je prvenstveno namenjena roditeljima i deci, kroz aktivnost saradnje roditelja i škole predstavljen je deci odeljenja IV-6 kod učiteljice Aleksandre Ristić u ovoj novosadskoj osnovnoj školi kako bi se deci približila neka od pravila nenasilnog govora.

“Na izradi Bukvara bili su uključeni i odrasli i sama deca što donosi dodatnu vrednost, a osnovna ideja je da koristeći Bukvar roditelji budu u mogućnosti da se sami upoznaju i da objasne deci pojedine reči i pojmove važne za nenasilje, kao i da odigraju igre koje se nalaze u publikaciji”, izjavila je jedna od autorki i majka deteta gde je predstavljen Bukvar, Marija Belić-Bibin.

Knjiga je deo projekta “Bukvar nenasilne komunikacije za decu”, čiji  je osnovni cilj neformalna podrška prvenstveno porodicama u prevenciji vršnjačkog nasilja, a koji od decembra 2018. godine sprovodi udruženje DOR Centar.  Projekat, koji su delimično finansijski podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice adresira narastajući problem vršnjačkog nasilja s posebnim akcentom na rani razvoj dece.

DOR je neprofitna i nevladina organizacija, osnovana 2017. godine radi ostvarivanja ciljeva u oblasti unapređenja društva i razvoja lokalne zajednice, naročito poboljšanja kvaliteta života porodice, kao i obezbeđivanje dobrobiti za razvoj dece i mladih kroz neformalnu edukaciju, u oblastima komunikacije s posebnim akcentom na nenasilnu komunikaciju, kao i u oblasti kulture, ekologije, humanitarnog rada.

Tekst i foto: DOR centar

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.