Kultura drugačija

Momenti drugog NS marketa [VIDEO]

Drugo izdanje NS Marketa pod sloganom „Letnje šeme“ održano je u subotu, 30. juna 2018. godine, u prostoru Firchie Think Tank Studija. Junski događaj je doneo raznovrsne hand made, manufakurne i unikatne proizvode: letnju odeću i obuću, nakit i accessorize, kozmetiku, dekorativno i začinsko bilje.  U standardnoj ponudi su bili predmeti starih i umetničkih zanata i autentična hrana i pića. Program Drugog NS Marketa obogatili su graditelji muzičkih instrumenata i udruženje Todo Tango sa nastupom igračkih parova, čime su najavili predstojeći novosadski Tango festival. Na otvaranju događaja pored organizatora i predstavnika Unije poslodavaca Vojvodine, koja je prijatelj NS marketa, obratio se i pomoćnik Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam Branislav Bandić.

Organizatori događaja su Misija Smart, Efekat Smart i Firchie Think Tank Studio.

O autorovi/ke & O autoru/ki

Vladimíra Dorčová Valtnerová

Volim život, novinarstvo i digitalno vreme. Zato sam i postala transmedijalna pripovedačica. Pre toga sam od 2013. do 2017. bila odgovorna urednica nedeljnika „Hlas ljudu“ i njegovog online izdanja. Od januara 2009. do februara 2013. bila sam koordinatorka Odbora za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine. U periodu od 2005 – 2008 radila sam kao novinarka, urednica i voditeljka u slovačkoj redakciji TV Vojvodina.
Od oktobra 2008 do aprila 2013 bila sam predsednica Asocijacije slovačkih novinara. Od 1995 – 2000 i 2010 – 2012 bila je članica redakcije omladinskog časopisa „Vzlet“. Dobitnica sam Godišnje nagrade časopisa „Vzlet“ za 2002. godinu, nagrade „Vladimir Dorča“ za 2013. godinu, "Jan Makan st." za 2016., koje dodeljuje Asocijacija slovačkih novinara i godišnje nagrade NDNV-a za izveštavanje u medijima na jezicima nacionalnih manjina i za interkulturalnost u medijima za 2017. U sadašnjosti sarađujem sa časopisom "Nový život" kao članica redakcije, i sa organizacijama, kao što je Nezavisno društvo novinara Vojvodine, čija sam članica, Novosadskom novinarskom školom, časopisom "Politikon" i dr. Sa porodicom živim, stvaram i radujem sa životu u Magliću.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.