Search and Hit Enter

Školica folklora u Magliću deci približava tradiciju [VIDEO]

Školica folklora u Magliću već skoro deset godina deci kroz igru i pesmu približava folklor i tradiciju iz svih krajeva Srbije, saznajemo od koreografkinja Nene Milanović i Mire Arizanović.

U Magliću vlada veliko interesovanje dece za pohađanje školice folklora koja funkcioniše kao sekcija KUD „Đura Jakšić“. Čak četrdesetak dece je krajem prošle godine dolazilo na folklorne probe, pa su koreografkinje Nena i Mira odlučile da naprave dve grupe.

„Tako od početka ove godine funkcionišu dve školice folklora – jedna obuhvata decu do 7 godina, a druga školarce od 1. do 4. razreda osnovne škole“, kaže Mira Arizanović.

„Školica folklora priprema decu za starije folklorne uzraste, odnosno osnova tehnike igre – da dođu spremna u pripremnu ili izvođačku grupu“, naglašava Nena Milanović.

„Naš cilj jeste da decu koja dolaze u školicu folklora izvedemo na pravi put. Da ih otrgnemo od kafića, od lošeg društva, od uticaja loše sredine“, kaže Viktor Jeličić, predsednik KUD „Đura Jakšić“ u Magliću i dodaje: „Učimo ih nečem dobrom.“

„Ta deca su naša budućnost. Mi od njih pravimo folkloraše koji će naslediti starije generacije“, kaže naš sagovornik, ističući i važnost fizičke aktivnosti koja je potrebna svakom detetu, a koja je i deo školice folklora.


Sviđa Vam se ovaj članak? Podržite nas!

Želite da dobijate zanimljive članke u mejlu? Prijavite se za newsletter.

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.