Search and Hit Enter

Storyteller danas kao registrovani onlajn medij ulazi u plave okeane preduzetničkog novinarstva

Od danas Storyteller više nije „samo“ onlajn platforma koja neguje transmedijalni storiteling u novinarstvu i koja neguje i profesionalno i odgovorno novinarstvo na slovačkom i srpskom mediju. Danas je Storyteller upisom u Registar medija pod registarskim brojem IN000698 postao i zvanični onlajn medij koji svoje medijske usluge pruža dvojjezički: slovački i srpski.

Odgovorna urednica novog medija je Vladimira Dorčova Valtnerova, osnivačica i autorka platforme, što znači da je danas Storyteller uplovio u preduzetničko novinarstvo, jer njegov osnivač je Vladimira Dorčova Valtnerova preduzetnik Agencija za konsalting i menadžment u medijima Maglić. Iako sa velikim izazovima, ujedno sa velikim mogućnostima i ambicijom Storyteller ulazi u razdoblje koje će zasigurno značiti istraživanje plavih okeana a napuštanje dosadašnjih crvenih, već poznatih okeana u novinarstvu (Slovaka) u Srbiji, traženje novih medijskih modela, saradnju sa drugim medijima, organizacijama i pojedincima i pojedinkama.

Datum osnivanja ovog medija nije slučajnost: 9. maj ili Dan Evrope, dan pobede nad fašizmom, dan slobode. Jer sloboda je najvažnije i najvrednije ljudsko pravo koje predstavlja i Storytellerov pokretač, uz plavo nebo, jer samo ono je naša granica.

 

Autor karikature je Nikola Petkov a autorka logoa Storytellera je Jarmila Takač.

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.