Search and Hit Enter

„Storyteller“ partner u novom kraudfanding projektu NDNV-a

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) juče u Novom Sadu je predstavilo nastavak kampanje kraudfandinga (crowdfunding) za slobodne onlajn medije i ujedno zvanično počeo realizaciju kraudfanding projekta sa partnerima – lokalnim portalima, među kojima je i portal na slovačkom i srpskom „Storyteller“.

Portale NDNV-a AutonomijaAutonomija na mađarskom jeziku  i VOICE moguće je podržati preko sajta donations.ndnv.org.

To najstarije nezavisno udruženje novinara na prostoru nekadašnje Jugoslavije najavilo je i novi projekat koji realizuje uz podršku organizacije IREX. Reč je o projektu “Održivi mediji”, u kojem učestvuju i partneri NDNV-a: portali  Magločistač, Pančevo Siti (City), AgroSmart, SoInfo i Storyteller.

Osnivačica i odgovorna urednica Storyteller Vladimira Dorčova Valtnerova prisustvovala je ovom događaju koji je ujedno predstavljao priliku da na Sajmu partnera pomenute redakcije svoje portale predstave i predsednici IREX Kristin M. Lord, koja je podržala rad NDNV-a i pozvala medije da istraju u borbi za nezavisnost.

Ovo novinarsko udruženje predstavilo je i publikaciju “Uputstvo za integraciju onlajn sistema za doniranje medija – Iskustva Nezavisnog društva novinara Vojvodine”. Reč je o priručniku koji može biti od velike pomoći medijima koji se odluče za korišćenje inovativnih modela u obezbeđivanju sopstvene veće samoodrživosti.

Izvor: Autonomija / Storyteller

No Comments

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.