S-projekti

E-magazin u čast 6 meseci od nastanka platforme Storyteller

Tačno danas, 12. marta ove godine, Storyteller slavi mali rođendan. Zašto mali, kada ne postoje veliki i mali rođendani, već samo – rođendani? Pa mali je samo zato što se godišnji ciklus Storytellera nalazi tek na pola puta, ali ipak smo odlučili da slavimo.

Jer slaviti treba svaki dan koji nam život pruži. Slavlje ne mora uvek da donese pune stolove hrane i pića. Dovoljan je običan pozdrav suncu i zahvalnost za novo jutro, novi dah. A univerzum će zahvalnost osetiti i uzvratiti istom merom. Zahvaliti se za našu prisutnost i prisebnost u njemu. Za smelost i odlučnost. Verujemo da tajna sila univerzuma vidi i našu hrabrost da svakodnevno razvijamo platformu Storyteller.

Da li je i nama pružio ruku i podržao nas je? Pa kako da ne! Podržao nas je u vidu vas, naših pratilaca i čitalaca i nama je to više nego dovoljno.

I mi smo osetili potrebu da se zahvalimo – vama. Za svaki vid podrške, saveta, kritike, za svaki pročitani tekst, pa čak i za svaku nameru da članak na našem sajtu pročitate. Zahvalnost izražavamo u vidu ovog e-magazina, koji donosi nekoliko već objavljenih tekstova, ali neki su nastali upravo zbog potreba magazina. Upravo ti novi tekstovi najavljuju saradnju sa novim autorkama i potvrđuju naš kurs: inovativno, hrabro, profesionalno i odgovorno novinarstvo. Jer život je tako lep kada smo inovativni i odgovorni prema svima i prema svemu.

E-magazin možete pročitati na ovom linku.

O autorovi/ke & O autoru/ki

Vladimíra Dorčová Valtnerová

Volim život, novinarstvo i digitalno vreme. Zato sam i postala transmedijalna pripovedačica. Pre toga sam od 2013. do 2017. bila odgovorna urednica nedeljnika „Hlas ljudu“ i njegovog online izdanja. Od januara 2009. do februara 2013. bila sam koordinatorka Odbora za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine. U periodu od 2005 – 2008 radila sam kao novinarka, urednica i voditeljka u slovačkoj redakciji TV Vojvodina.
Od oktobra 2008 do aprila 2013 bila sam predsednica Asocijacije slovačkih novinara. Od 1995 – 2000 i 2010 – 2012 bila je članica redakcije omladinskog časopisa „Vzlet“. Dobitnica sam Godišnje nagrade časopisa „Vzlet“ za 2002. godinu, nagrade „Vladimir Dorča“ za 2013. godinu, "Jan Makan st." za 2016., koje dodeljuje Asocijacija slovačkih novinara i godišnje nagrade NDNV-a za izveštavanje u medijima na jezicima nacionalnih manjina i za interkulturalnost u medijima za 2017. U sadašnjosti sarađujem sa časopisom "Nový život" kao članica redakcije, i sa organizacijama, kao što je Nezavisno društvo novinara Vojvodine, čija sam članica, Novosadskom novinarskom školom, časopisom "Politikon" i dr. Sa porodicom živim, stvaram i radujem sa životu u Magliću.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.