karate
Kultura drugačija

Rezultat jučerašnjeg polaganja za karate pojaseve u KYU zvanju u Magliću: 4 crvena, 2 žuta (VIDEO)

Biti nosilac pojasa u karateu određene boje označava nivo znanja i poznavanja karate veštine. Juče su sportisti koji treniraju karate kod senseia Predraga Repca u Magliću postali nosioci crvenih, odnosno žutih pojaseva u KYU zvanju.

Klub u Magliću radi neprestano četiri godine, iako je i ranijih godina Maglić bio poznat u sportskim krugovima po kvalitetnim sportistima. Klub vodi sensej Predrag Repac koji kaže da se kod njega ne trenira samo tradicionalni karate, već deca uče i elemente aikida i meditacije.


Preporučujemo: Odbojka u Magliću: Prioritet je rad sa decom, kaže trener OK “Maglić 1953.” Milan Krajnović


Klub trenutno broji dvanaest karatista koji na treninge dolaze svakog dana, pa čak i tokom raspusta. Juče je za nove pojaseve polagalo šestoro karatista, od čega jedna devojčica.


Želite da dobijate zanimljive članke na mejl? Prijavite se na newsletter.

O autorovi/ke & O autoru/ki

Vladimíra Dorčová Valtnerová

Volim život, novinarstvo i digitalno vreme. Zato sam i postala transmedijalna pripovedačica. Pre toga sam od 2013. do 2017. bila odgovorna urednica nedeljnika „Hlas ljudu“ i njegovog online izdanja. Od januara 2009. do februara 2013. bila sam koordinatorka Odbora za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine. U periodu od 2005 – 2008 radila sam kao novinarka, urednica i voditeljka u slovačkoj redakciji TV Vojvodina.
Od oktobra 2008 do aprila 2013 bila sam predsednica Asocijacije slovačkih novinara. Od 1995 – 2000 i 2010 – 2012 bila je članica redakcije omladinskog časopisa „Vzlet“. Dobitnica sam Godišnje nagrade časopisa „Vzlet“ za 2002. godinu, nagrade „Vladimir Dorča“ za 2013. godinu, "Jan Makan st." za 2016., koje dodeljuje Asocijacija slovačkih novinara i godišnje nagrade NDNV-a za izveštavanje u medijima na jezicima nacionalnih manjina i za interkulturalnost u medijima za 2017. U sadašnjosti sarađujem sa časopisom "Nový život" kao članica redakcije, i sa organizacijama, kao što je Nezavisno društvo novinara Vojvodine, čija sam članica, Novosadskom novinarskom školom, časopisom "Politikon" i dr. Sa porodicom živim, stvaram i radujem sa životu u Magliću.

Pridaj komentár & Dodaj komentar

Click here to post a comment

Komentár

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.